הקפה כבד קנבס ריק

הקפה כבד קנבס ריק

טרנד הגשת הקפה עם ציורים וצורות על גביו הופך לפופולרי יותר ויותר. 

יוצרי טכניקה דקורטיבית זו המכונה "ציור בקפה" או "Latte Art" השיקו אופנה המאומצת היום על ידי הבריסטות מסביב לעולם.

 

כמה פעמים שמענו את המשפט "עם אוכל לא משחקים"? יש להניח שפעמים רבות. אך למרבה המזל, לויגי לופי ודויד שומר לא שעו לדבריו.

בנוסף לתפקידם כהוגי וחלוצי הציור בקפה, היוו דוגמא לחברויות שהתחילו אז באינטרנט: בשנת 1998 שניהם צפו בסרטוני הווידאו שלהם ברשת, ומיד יצרו קשר אחד עם השני, כשמה שאיחד אותם הייתה תשוקתם לאומנות מזיגת הקפה.

כך פתחו את התחום כדי שאחרים יצטרפו למשחק זה שבו פני הקפה הופכים ליריעת משחק מיועדת לציור.

עם זאת, אמנות הציור בקפה אינו תלוי אך ורק בצד האמנותי, אלא שחייבים גם להכיר את רכיביו, ובמיוחד לשלוט בכמות האוויר שצריך להזרים לתוך החלב.

דבר זה חיוני ליצירת מרקם הצורות שרואים בדרך כלל על גבי הקפה: לבבות, רוזטות, ברבורים ועוד רבים.

כדי להשיג את הנקודה האידיאלית להקציף את החלב עד לטמפרטורה של כ-65-70 מעלות צלזיוס.

לתהליך ההקצפה הבסיסית יש שני שלבים.

שלב ראשון שבו הגורם החשוב ביותר הוא הזרקת אוויר נכונה לצנצנת כדי ליצור זרימה מעגלית שתאפשר יצירת מיקרו-בועות הנתמכות על ידי החלבונים הטבעיים של החלב, ושלב שני שבו מתבצעת ההתחממות של התחליב, שבה יש להימנע מלהזריק אוויר נוסף כדי שלא ייווצר יותר מדי קצף.

שני טיפים חיוניים להצלחה: כדאי שהחלב יהיה קר בעת ההקצפה, ושהציור יתבצע לא יאוחר מ-10 שניות לאחר הכנת הקפה.

יצירה אומנותית בת חלוף זו, שחייה נמשכים עד שמסיימים לשתות את הקפה, עושה שימוש בשתי טכניקות הניתנות לשילוב.

הפופולרית ביותר מביניהן ידועה בשם "מזיגה חופשית", והיא כרוכה בלהחזיק את קנקן החלב בגובה מוגדר ביחס לספל, ובעזרת תנועות מדויקות של כף היד, לצייר צורות כאילו היה זה בד קנבס לציור.

כשהספל מוטה הצדה, יש לצייר את הצורה הרצויה באטיות במרכזו, כך שיוכל להתרחב לצדדים באופן סימטרי.

זו השיטה האידאלית לחובבי ספלים גדולים של קפה עם חלב. 

שיטה נוספת נקראת "חריטה" או "Etching", ובה יוצרים ציור על גבי קצף החלב בעזרת כלים מתאימים ורכיבים שונים כגון רטבים, סירופים, קינמון או אבקת קקאו. 

שיטה זו מאפשרת ליצור אפקטים מפורטים יותר. 

במקביל להתפתחותו של הציור בקפה, קמו להן ברחבי העולם תחרויות שונות שבהן מדגימים מוזגי קפה מקצועיים את כישוריהם, כמו למשל הבריסטה היפני Kohei Matsuno, אשר ציוריו המדהימים של בעלי חיים ממד מתעוררים לחיים על גבי הקפה. 

על אף שקישוט המשקאות הפך לאופנה פופולרית מאוד, ברוב הברים איכות הקפה לעולם אינה הופכת משנית לפן האומנותי: קפה טוב מתבטא במשקה שהוא עוצמתי ויפה בעת ובעונה אחת.

הציור בקפה פה כדי להישאר, ורק דמיונם של הבריסטות יקבע את גבולותיו.

 





Ver artículo completo

"Cold Brew" ("חליטה קרה"): הטרנד החדש של הקפה הקר

ישנם שלושה משתנים בסיסיים לקפה חלוט בתהליך קר: טמפרטורת המים, משך החליטה ועובי הטחינה.

"Cold Brew" חושף טעמים וניחוחות חדשים מאחר שתגובת פולי הקפה לסביבה קרה שונה מתגובתם לסביבה חמה.

Ver artículo completo →

קפה וגבינות: השילוב המנצח לאנשים האוהבים את החיים הטובים
קפה וגבינות: השילוב המנצח לאנשים האוהבים את החיים הטובים

באמנות הקולינרית הכל ראוי. מה שחשוב הוא להיות מוכן לנסות טעמים, מרקמים, ריחות
ורכיבים חדשים.
(0)
×
Welcome Newcomer