הגבינה מתחברת טוב עם כל דבר, אפילו עם הקפה. החיבור המושלם אך הלא כל-כך מוכר הזה גורם ללא ספק להרמת גבה כשהוא מגיע לשולחן.
קפה הוא אחד המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם. חם או קר; בצורת פולים, קפסולות או טחון, יש לו חסידים בכל
רחבי העולם, והוא המשקה השני הנצרך ביותר אחרי מים. הבריסטות (מוזגי קפה מקצועיים) הנחשבים ביותר הגיעו למסקנה כי המשקה העתיק הזה הוא בן לוויה אידיאלי לגבינות, מאחר שהוא מנטרל את מליחותן ומכין את החך לטעימת הגבינה הבאה.
בהתחלה זה עשוי להישמע מעט מוזר, אבל מיד לאחר מכן מגיעה ההכרה, כאשר החמיצות של האחד והקרמיות של השנייה מועצמות בחך ומתפוצצות בתוך הפה.
אין צורך להיות מומחה גדול כדי ליהנות מן החוויה הזו; כל מה שצריך הוא להכיר כמה כללי יסוד.
אם הקפה נקלה בקלייה עדינה, והוא בעל גוף קל וחמיצות גבוהה, מומלץ לשלב אותו עם גבינות שמנות כגון ברי או קממבר.
אם אתם מעדיפים גבינה כחולה, קפה עם חמיצות בינונית יהיה בן לוויה מושלם כדי להוסיף נופך שונה לטעמן החזק.
לעומת זאת, גבינות עם נגיעות של מתיקות כגון גאודה או ריקוטה מתמזגות טוב יותר עם קפה בעל חמיצות נמוכה.
מי לא התפתה אי פעם לטבול קרואסון בקפה? מעשה זה, הנראה בעיני אחדים כנוהג דחוי ובעיני אחרים כרגע קסום, הוא למעשה מנהג צרפתי החורג מגבולות הקונדיטוריה ונושק לעולם הגבינות.
בצפון צרפת נהוג להגיש את הקפה של הבוקר יחד עם נתח גבינה טעימה מאוד בשם "Maroilles", הפופולרית בזכות טעמה העז וניחוחה החזק.
טרנד הגשת הקפה עם ציורים וצורות על גביו הופך לפופולרי יותר ויותר.
יוצרי טכניקה דקורטיבית זו המכונה "ציור בקפה" או "Latte Art" השיקו אופנה המאומצת היום על ידי הבריסטות מסביב לעולם.
ישנם שלושה משתנים בסיסיים לקפה חלוט בתהליך קר: טמפרטורת המים, משך החליטה ועובי הטחינה.
"Cold Brew" חושף טעמים וניחוחות חדשים מאחר שתגובת פולי הקפה לסביבה קרה שונה מתגובתם לסביבה חמה.