קפה וגבינות: השילוב המנצח לאנשים האוהבים את החיים הטובים

קפה וגבינות: השילוב המנצח לאנשים האוהבים את החיים הטובים

באמנות הקולינרית הכל ראוי. מה שחשוב הוא להיות מוכן לנסות טעמים, מרקמים, ריחות
ורכיבים חדשים.
במאמר זה נספר לכם על הטרנד החדש המחבר בין קפה לגבינות, בחוויה מיוחדת שפותחת את החושים.

הגבינה מתחברת טוב עם כל דבר, אפילו עם הקפה. החיבור המושלם אך הלא כל-כך מוכר הזה גורם ללא ספק להרמת גבה כשהוא מגיע לשולחן.

קפה הוא אחד המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם. חם או קר; בצורת פולים, קפסולות או טחון, יש לו חסידים בכל

רחבי העולם, והוא המשקה השני הנצרך ביותר אחרי מים. הבריסטות (מוזגי קפה מקצועיים) הנחשבים ביותר הגיעו למסקנה כי המשקה העתיק הזה הוא בן לוויה אידיאלי לגבינות, מאחר שהוא מנטרל את מליחותן ומכין את החך לטעימת הגבינה הבאה.

בהתחלה זה עשוי להישמע מעט מוזר, אבל מיד לאחר מכן מגיעה ההכרה, כאשר החמיצות של האחד והקרמיות של השנייה מועצמות בחך ומתפוצצות בתוך הפה.

אין צורך להיות מומחה גדול כדי ליהנות מן החוויה הזו; כל מה שצריך הוא להכיר כמה כללי יסוד.

אם הקפה נקלה בקלייה עדינה, והוא בעל גוף קל וחמיצות גבוהה, מומלץ לשלב אותו עם גבינות שמנות כגון ברי או קממבר.

אם אתם מעדיפים גבינה כחולה, קפה עם חמיצות בינונית יהיה בן לוויה מושלם כדי להוסיף נופך שונה לטעמן החזק.

לעומת זאת, גבינות עם נגיעות של מתיקות כגון גאודה או ריקוטה מתמזגות טוב יותר עם קפה בעל חמיצות נמוכה.

 

מוזרויות גסטרונומיות עם חותם צרפתי

 

מי לא התפתה אי פעם לטבול קרואסון בקפה? מעשה זה, הנראה בעיני אחדים כנוהג דחוי ובעיני אחרים כרגע קסום, הוא למעשה מנהג צרפתי החורג מגבולות הקונדיטוריה ונושק לעולם הגבינות.

בצפון צרפת נהוג להגיש את הקפה של הבוקר יחד עם נתח גבינה טעימה מאוד בשם "Maroilles", הפופולרית בזכות טעמה העז וניחוחה החזק.

 

 





Ver artículo completo

הקפה כבד קנבס ריק
הקפה כבד קנבס ריק

טרנד הגשת הקפה עם ציורים וצורות על גביו הופך לפופולרי יותר ויותר. 

יוצרי טכניקה דקורטיבית זו המכונה "ציור בקפה" או "Latte Art" השיקו אופנה המאומצת היום על ידי הבריסטות מסביב לעולם.

Ver artículo completo →

"Cold Brew" ("חליטה קרה"): הטרנד החדש של הקפה הקר

ישנם שלושה משתנים בסיסיים לקפה חלוט בתהליך קר: טמפרטורת המים, משך החליטה ועובי הטחינה.

"Cold Brew" חושף טעמים וניחוחות חדשים מאחר שתגובת פולי הקפה לסביבה קרה שונה מתגובתם לסביבה חמה.

Ver artículo completo →

(0)
×
Welcome Newcomer